2014. április 29., kedd

Mesekönyvet illusztrált Oszter Alexandra




A Helyi Téma, XIX. Kerület, 2014. április 23-án /4. oldal/ a fenti címmel közöl újabb híreket a mesék világából:

„Sün Peti és barátai címmel jelent meg mesekönyv, melyhez a rajzokat Oszter Alexandra készítette. Az eddig jobbára színészként ismert illusztrátort a könyvbemutatóra szülei is elkísérték, és felelevenítették, hogyan is meséltek lányuknak. Alexandra követi a családi hagyományokat, fiának is olvas, de rajzol is.

- Minden este meséltünk könyvből, majd mesekazettákat vettünk neki, és azt már maga hallgatta, azt is nagyon szerette – elevenítette fel Oszter Alexandra gyermekkorát az anyuka, Failoni Donatella.”


„… - Érdekelte, mi történik a nagy sűrű, kerekerdőben, ezért rengeteg mesét kellett kitalálni, és megígértem, hogy egyszer majd elmegyünk oda, na meg a világ végére is – vette át a szót Oszter Sándor, az apuka.. – Kedvence a borsószem kisasszony és a Vackor meséi voltak.
- A legnagyobb élmény persze, hogy az volt, mikor apa előadta a történeteket, örök nyomot hagyott bennem - csatlakozott  az előtte szólókhoz a színész-illusztrátor. - Az elhangzott meséket menetközben elképzeltem, és lerajzoltam.”

„… Legújabb alkotása a Kepes Ágnes meséit tartalmazó Sün Peti és barátai című mesekönyv figuráinak megrajzolása volt.

- Bennem megmaradt az a gyermeki látásmód, ami másokból kiveszik, mire felnőtt lesz – mondta Alexandra, akinek kisfia, Axelo pont ugyanannyira szereti, ha anya rajzol vagy mesél valamit.”



A felhasznált kép forrása:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése