2015. április 5., vasárnap

Gyermekeink a neten

Gyermekeink a neten c. cikkből /Metropol, 2014. márc. 7., péntek, Bp./ részletek:

„A magyar gyermekek – az EU-átlagnak megfelelően – átlagosan 9 évesen kezdik el használni a világhálót. A 9-12 éves magyar gyerekek 45 százalékának van 100-nál több ismerőse a közösségi oldalakon, ez az arány a legmagasabb az EU-ban! Statisztikák szerint minden harmadik fiatalt zaklatták már az interneten, de közülük csak minden tizedik számol be szüleinek, tanárainak erről, mert „ezt ők úgysem értik”.
Joggal merül fel a kérdés, ha mi, felnőttek kevesebb információval és tudással rendelkezünk az internet világával kapcsolatosan, akkor, hogyan tudjuk megóvni gyermekeinket az elektronikus világban rájuk leselkedő veszélyektől?

A „Gyermekeink a neten” programsorozatot a problémák megoldásának érdekében hívta életre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). Célközönsége ezúttal a szülők és pedagógusok.
A KIM kiemelten fontos ügyként kezeli az internetes zaklatás kérdéskörét, ezért a megelőzés érdekében az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel (OFI) szoros kooperációban egy olyan akkreditált pedagógus továbbképzést is indít, amelyben kiemelt helyet kap az internetes médiával kapcsolatos tudásanyag átadása. Elsődleges cél az, hogy a tanárok felkészülten álljanak a fiatalok internetezési szokásai előtt, valamint a kialakult problémák kezelésében is hatékonyabban tudjanak segíteni.


Szerző: a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése